Lectori curs ”Dreptul bancar european ”

Lectori curs ”Dreptul bancar european ”

Dreptul bancar European

În cadrul programului de Master „Dreptul European al Afacerilor”, cursul de Drept Bancar și Financiar European, coordonat de lect. univ. dr. Dragoș Mănescu, beneficiază de o structură unică ce îmbină perspectivele teoretice cu cele practice, naționale și europene. Aceasta se va realiza și prin implicarea unor experți de renume, cursul de Drept Bancar și Financiar al Uniunii Europene oferind studenților un set de competențe esențiale pentru a naviga cu succes în peisajul complex al dreptului bancar și financiar european. Această abordare integrată asigură o pregătire completă și adaptată cerințelor actuale ale pieței muncii. 📚
👨‍🏫 Titularul cursului, lect. univ. dr. Dragoș Mănescu desfășoară activități de predare la programele de studii ale ASE (cu specific juridic, dar și economic). De-a lungul carierei a publicat numeroase studii și lucrări de specialitate preponderent în domeniile Drept bancar, Dreptul afacerilor și Dreptul Uniunii Europene.
👔 Invitatul practician, Mihai Rotaru, este coordonatorul Departamentului de Consultanță Juridică al Băncii Transilvania și Președinte al Asociației Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar (ACJSFB). Activ din 2006 în sistemul bancar, Mihai a contribuit la proiecte majore de fuziuni și achiziții, precum Millennium Bank – OTP Bank, Volksbank – Banca Transilvania și Bancpost – Banca Transilvania. A primit în 2018 o distincție pentru activitatea sa la Asociația Română a Băncilor ca membru al comitetului juridic, pentru aportul său în sectorul bancar național.
💼 Invitatul străin, Roberto Ferretti este profesor la Università Ca’ Foscari din Venezia si un avocat de prestigiu cu o carieră remarcabilă în dreptul bancar și financiar, fiind președinte al Societății Europene de Drept Bancar și Financiar (AEDBF) și membru al Comitetului Științific al Institutului European de Drept. Cu o activitate începută în 1992 în Baroul italian și o calificare ulterioară în fața Curții Supreme italiene în 2006, Roberto Ferretti este cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în consultanța în drept bancar, reglementarea serviciilor de plăți și investiții, precum și pentru activitatea sa constantă în conferințe internaționale și programe de formare profesională.