Conferința Națională de Dreptul Afacerilor

Prima ediție

 22-23 Martie 2024, ora 9.00

Universitatea Transilvania din Brașov

 

Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București împreuna cu Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov și partenerul instituțional, Asociația Română de Dreptul Afacerilor, alături de partenerii din mediul profesional, organizează prima ediție a Conferinței Naționale de Dreptul Afacerilor 

Conferința abordează o serie largă de teme de actualitate din domeniul Dreptului afacerilor, de la probleme de drept societar, elemente de drept civil, dar și de drept public. Ea se dorește a fi o reală platformă de dezbateri între practicieni, cercetători, doctoranzi sau cadre universitare, la aceasta putându-se înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare/prezentare, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile.

Pentru informații și înscrieri, accesați site dedicat: https://drept.ase.ro/conferinta_nationala_dreptulafacerilor/

Lucrările selectate în baza procesului peer-review și prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-un dintre revistele partenere: Dreptul, Revista Română de Dreptul Afacerilor, Curierul judiciar, Pandectele romane

Conferința Națională de Drept Fiscal

editia a-XI-a

A -XI-a ediție a conferinței naționale de drept fiscal  va fi organizată anul acesta la București și va reuni reprezentanți ai mediului profesional și specialiști ai domeniului fiscal din țară sub atenta observație a organizatorilor Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, Editura Hamangiu și Camera Consultanților Fiscali din România, alături de Asociația Română de Dreptul Afacerilor.

Conferința se concentrează pe o arie largă de subiecte din domeniul Dreptului Fiscal și își propune să reprezinte o adevărată platformă de dezbatere între practicieni, oameni de business, cercetători sau cadre universitare, fiind adresată tuturor celor interesați de acces domeniu.

Conferința va fi organizată ca și precedentele ediții, în două zile, Vineri și Sâmbată

Ca în fiecare an, conferința se adresează în special juriștilor specializați în materie fiscală: avocați, jude­cători, consilieri juridici, dar și consultanților fiscali preocupați de aspectele juridice ale fiscalității. Moderatorii și speakerii invitați sunt magistrați specializați în contenciosul administrativ și fiscal, cadre universitare, precum și practicieni de la importante case de avocatură și firme de consultanță fiscală. 

COORDONATORUL ȘTIINȚIFIC AL CONFERINȚEI:

Prof. univ. dr. Radu BUFAN, Cadru didactic asociat, Facultatea de Drept,
Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București

Pentru informații și înscrieri, accesați site dedicat: https://drept.ase.ro/conferinta_nationala_dreptfiscal/

Lucrările selectate în baza procesului peer-review și prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-un dintre revistele partenere: Dreptul, Revista Română de Dreptul Afacerilor, Curierul fiscal, Pandectele romane

Conferința Națională de Dreptul Concurenței

Prima ediție

 8 noiembrie 2023, Aula Magna, ASE

În data de 9 noiembrie 2023, Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București împreună cu Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității ”1 Decembrie 1918” din Albă Iulia și Consiliul Concurenței, alături de partenerul instituțional, Asociația Română de Dreptul Afacerilor și alți partenerii din mediul profesional, organizează prima ediție a Conferinței Naționale de Dreptul Concurenței.

Conferința abordează o serie largă de teme de actualitate din domeniul Dreptului Concurenței și se dorește a fi o reală platformă de dezbateri între practicieni, cercetători, doctoranzi sau cadre universitare, la aceasta putându-se înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare/prezentare, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile.

Conferința se desfășoară în Aula Magna din Academia de Studii Economice din București. De asemenea, conferința va fi transmisă în direct pe canalele social media ale Facultății de Drept ASE și ale partenerilor.

Pentru informații și înscrieri, accesați site dedicat: https://drept.ase.ro/conferinta_nationala_dreptulconcurentei/

Lucrările selectate în baza procesului peer-review și prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-un dintre revistele partenere: Dreptul, Revista Română de Dreptul Afacerilor, Curierul judiciar, Pandectele române