Roxana Vornicu

Roxana Vornicu

Roxana Vornicu

Cercetător, King's College Londra

La următoarea sesiune de pregătire profesională din cadrul proiectului organizat la nivelul Facultății de Drept ASE o vom avea invitat special pe doamna avocat Roxana Vornicu, cercetător King’s College London care ne va prezenta tema: ”Unele consideratii privind proiectele de cercetare Horizon si Erasmus+”

Doamna Roxana Vornicu este cercetător asociat la King’s College Londra și unul dintre partenerii fondatori ai SIRBU & VORNICU LAW

La King ́s College, Roxana lucreaza pe aspecte legate de digitalizarea sectorului construcțiilor, BIM în contractele de construcții și contractele standard de constructii.

Roxana Vornicu are titlu stiintific de doctor în dreptul achizițiilor publice, obtinut cu distinctia Magna Cum Laudae în 2015 de la Universitatea din Verona, Italia, rezultatul unei activități de cercetare in 3 jurisdicții, activând ca Visiting Fellow la Institutul Britanic de Drept International si Comparat si ca Visiting Researcher la Universitatea Aix-Marseille Provence din Aix-en-Provence. In 2017 a obținut o bursa de cercetare de la Universitatea din Torino, Italia si din iunie 2019 Fellow al aceleiași Universități.

Dna Vornicu este recunoscută la nivel național și internațional pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice, dreptului construcțiilor și dreptului UE și combină excelența academică cu practica juridică timp de aproape un deceniu.

A fost expert in achiziții publice la Institutul National de Magistratura si a predat dreptul achizițiilor publice la Masterul in Dreptul Achizițiilor Publice si Parteneriate Public Private organizat de Universitatea Babes-Bolyay din Cluj.

Roxana Vornicu a publicat un număr important de articole și lucrări în reviste internaționale și peer-reviewed cu unele dintre editurile de elită din lume, inclusiv Cambridge University Press și Oxford University Press pe subiecte de dreptul UE, dreptul achizițiilor publice, dreptul construcțiilor și drept administrativ comparat.

Îi mulțumim doamnei Vornicu pentru acceptarea invitației și îi invităm pe toate cadrele didactice și studenții doctoranzi să participe activ la dezbaterile care vor urma prezentării.

Richard Bailey

Richard Bailey

Richard Bailey

Partner at Goodman Derrick LLP

Noul nostru invitat special vine din Marea Britanie să ne povesteasca la cursul de ”Contract Law” din cadrul IMBA FABIZ despre perspectiva britanică in rezolvarea litigiilor contractuale.
Richard are o experienta de peste 20 de ani in litigii complexe și de valori mari, in cadru institutional la ”Technology and Construction Court”, ”ICC arbitration” sau arbitraje ad-hoc, medieri sau alte forme de rezolvare a disputelor
El a fost implicat in litigii importante din domeniul infrastructurii, proiectelor de mediu, constructii civile sau sportive la nivel national, dar international.
Pentru mai multe informatii privind invitatul nostru:

Andrei Tomescu

Andrei Tomescu

Andrei Tomescu

Consultant Fiscal KPMG Romania

Andrei Tomescu este, în prezent, Consultant Fiscal pentru KPMG, activând în diverse arii fiscale precum impozitul pe profit, TVA, accize, prețuri de transfer, impozite de mediu, impozite la sursă și impozitul pe venitul personal; completat cu evaluări ale expunerii riscurilor privind activitatea de afaceri a clienților de audit și fiscali.
Ca parte a responsabilităților sale de zi cu zi, revizuiește și reconciliază declarații fiscale, dar și le pregătește și depune, realizând comunicarea cu Autoritatea Fiscală și alte organisme guvernamentale.
O parte din experiența sa profesională provine din activități antreprenoriale.
Andrei și-a început cariera lucrând în consultanță în acordarea de granturi UE (iunie 2014 – octombrie 2017 | în timpul studiilor de licență), unde a realizat prognoze financiare pentru diferite activități de afaceri, necesare în procesului de absorbție a fondurilor și a asistat la implementarea proiectelor de finanțare prin consilierea clienților.
Întrucât a fost expus antreprenorilor (clienți care au accesat fonduri UE), Andrei a și-a dezvoltat un simț pentru această lume și datorită faptului că a fost și este încă apicultor, a înființat o companie pe care o administrează în prezent (incepând din decembrie 2017 – | în timpul studiilor de masterat). Compania este de fapt o Cooperativă cu alți 7 membri fondatori iar principalul său domeniu de activitate este comerțul cu ridicata al mierii cu un obiectiv a deveni un exportator. În activitatea sa de zi cu zi, el este însărcinat cu raportarea generală contabilă și fiscală a societatii (adică conturi de plătit – creanțe, declarații fiscale etc.) și supravegheaza fluxul de numerar al companiei (adică transferuri bancare și diverse alte plăți). Alături de acestea, conduce negocieri contractuale și menține relația cu institușiile statului, dar și conduce ședințele Comitetului executiv.

Bogdan Cimpean

Bogdan Cimpean

Bogdan Cimpean

Associate BI Corporate Finance

Bogdan Cimpean este Associate in cadrul BICF, societate locala de consultanta pentru fuziuni si achizitii (M&A).
Bogdan are peste 4 ani experienta in finante corporative, evaluare si fonduri structurale. Inainte de a se alatura echipei BICF, Bogdan a lucrat in cadrul Deloitte, PwC, EY si a altor societati de consultanta. Pe durata acestei perioade, Bogdan a fost implicat in proiecte diverse, inclusiv listarea initiala a unui dintre cei mai mari transportatori fluviali din Bazinul Dunarii, evaluarea in scopul unor tranzactii M&A transfrontaliere a unuia dintre cei mai mari jucatori din industria energiei, redactarea propunerii de implementare a unei directive cu impact asupra agentiilor de tip tur operator si consultanta in atragerea de capital de tip Series A pentru diverse start-up-uri din Europa.
Bogdan este absolvent al Facultatii de Administrarea Afacerilor (“FABIZ”) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Cristian Curus

Cristian Curus

Cristian Curus

Antreprenor turism

Cu o experiență de 10 ani în domeniu, Cristian Curus a inființat în 2019 o agenție de turism cu servicii de concierge travel pentru clienți business și individuali premium.

În paralel, Cristian se implică în sistemul ONG, coordonând platforma de proiecte culturale Itinerama. Sub acest brand se organizează un festival de film de călătorie, dar și evenimente culturale care au ca obiectiv promovarea patrimoniului turistic cultural al României. În 2020 au fost derulate proiecte despre Țara Făgărașului și Bărăgan.

Cristian este membru al European Film Academy (EFA) și al WTACH – World Tourism Association for Culture and Heritage (WTACH)

Cristi le explica studenților de la Facultatea de Business & Turism cum și-a înființat agenția de turism, cum o administrează, dar, mai ales, cum reușește să continue activitatea în această perioadă dificilă în care clienții nu prea mai călătoresc.