Patrick Sensburg

Patrick Sensburg

Patrick Sensburg

Prof. PhD.

Prof. PhD Patrick Sensburg a fost invitat în calitate de visiting professor la disciplina European Union Law a Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare in limbi străine, în cadrul secțiilor de engleză și germană.
Patrick Sensburg este profesor de drept public și european la Universitatea de Științe Aplicate pentru Administrație Publică și Poliție din Nordrhein-Westfalia și visiting professor la Universitatea din Viena.
Dl Sensburg a fost primul cadru didactic asociat străin, înainte de constituirea celei mai tinere facultăți din universitatea noastră, predând alături de domnul conf. univ. dr. Ovidiu Ioan Dumitru cursurile de dreptul Uniunii Europene in cadrul FABIZ. Activitățile didactice in cadrul ASE l-au determinat sa publice prima sa carte in limba romana de Dreptul Uniunii Europene.

 

Dragoș Lucian Ivan

Dragoș Lucian Ivan

Dragoș Lucian Ivan

Avocat

Marți, 2 mai, în cadrul cursului de Clinică judiciară, studenții noștri s-au bucurat de prezența unui nou invitat special, avocat Dragoș Lucian Ivan.

Avocat ce activează în drept penal, drept european (activitate Comisia Europeană, GROW) și drept comercial, Dragoș Lucian Ivan este și formator, cercetător științific, implicat civic prin VedemJust în proiecte de educație juridică, protecție a persoanelor vulnerabile și monitorizare a aplicării legislației. De asemenea, este autor și co-autor a mai multor publicații în domeniu, printre care 25 de articole științifice. Cu peste 9 ani de experiență în postura de cadru didactic universitar în cadrul unor universități din România și din străinătate, continuă să fie dedicat inter-disciplinarității.

 

Andreea Georgescu

Andreea Georgescu

Andreea Georgescu

Avocat

Marți, 25 aprilie, la ora 13:30, în cadrul cursului de Clinică judiciară, studenții au discutat cu dna Andreea Georgescu, avocat titular al Cabinetului de avocat „Georgescu Andreea-Teodora”

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul litigiilor și arbitrajului, restructurare, insolvență și faliment, cu accent pe dreptul construcțiilor și imobiliar, Andreea Georgescu asistă și reprezintă clienți români și străini în probleme ce variază de la achiziționarea și vânzarea de imobile la implementarea de proiecte de dezvoltare complexe.

Deși activitatea sa se concentrează în principal pe litigii și arbitraj, Andreea a fost implicată și în proiecte de consultanță, oferind sfaturi unor companii Importante din domeniul construcțiilor în activitatea curentă a acestora. Implicarea sa a fost în probleme sensibile și controversate legate de dreptul construcțiilor și drept imobiliar, precum și de drept administrativ.

 

Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu

Judecător ICCJ

La Facultatea de Drept ASE, în cadrul cursurilor de Drept comercial din data de 10 și 17 ianuarie, studenții de anul al III-lea au avut oportunitatea de a o asculta pe dna judecător Nicoleta Țăndăreanu, la invitația doamnei prof. univ. dr. Camelia Stoica.

Dna. judecător are o vastă experiență profesională, atât ca judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția I civilă și Secția a II-a civilă între 2014 și 2018, dar și arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2019-prezent), formator la Institutul Național al Magistraturii (2004-prezent) și formator și membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.

 

Chantal Moll de Alba

Chantal Moll de Alba

Chantal Moll de Alba

Visiting Professor

Procesul de internaționalizare al Facultății de Drept ASE continuă cu prezența doamnei Chantal Moll de Alba, care va susține cursuri de Drept Antreprenorial la secția cu predare în limba engleză a Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Doamna Chantal Moll de Alba este conferențiar universitar doctor în cadrul Universitat de Barcelona, predând discipline de drept civil și dreptul european al contractelor .

In mediul privat oferă consultanță juridică societăților și instituțiilor publice în domeniul dreptului civil, în materia dreptului imobiliar și al construcțiilor, participând de-a lungul timpului la o serie amplă de proiecte și colaborări cu diferite societăți comerciale și instituții publice. Dna Moll de Alba este Membru al Secției de Drept Civil a Baroului din Barcelona, Director de Publicații al Grupului de Diseminare Juridica, Director Academic al Masterului în Drept Internațional al ISDE/UB, Secretar al CIDDRIM (Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Dreptului Proprietății Imobiliare și Comerciale), Asociația Registratorilor de Proprietate și Comerț

 

Alexandru Lazăr

Alexandru Lazăr

Alexandru Lazăr

Avocat

Procesul de internaționalizare al Facultății de Drept ASE implică și prezența unor renumite cadre didactice din străinătate la cursurile de drept organizate la secțiile cu predare in limbi străine din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Primul invitat, care va susține activități de predare la cursul de drept antreprenorial din cadrul programului de Master in Antreprenoriat al facultății FABIZ – ASE, va fi dl. Alexandru Lazăr, avocat și cadru didactic la ESADE și la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona din Spania. De asemenea, dl. Alexandru Lazăr este membru al Academiei Regale Spaniole de Jurisprudență și Drept, în calitate de Colaborator Asociat (Real Academia Academia de Jurisprudencia y Legislación, Colaborador Asociado), iar în 2021 a fost inclus în “Best Lawyers”, categoria Franchise Law.

Cristina Sappa

Cristina Sappa

Cristina Sappa

Prof.-Researcher

Un nou reputat cadru didactic străin a susținut cursuri de dreptul contractelor în cadrul Masterului Internațional de Administrarea Afacerilor al FABIZ-ASE, cu predare în limba franceză.

Profesor-cercetător la Școala de Management IÉSEG, doamna Cristina Sappa predă în italiană, franceză și engleză dreptul afacerilor și dreptul comparat al afacerilor, dreptul proprietății intelectuale, dreptul contractelor, dreptul internațional al contractelor, dreptul brevetelor, dreptul industrial.

Este doctor în Științe Juridice – Drept privat la Universitatea Paris-Sud și la Universitatea din Pavia, domeniile sale de cercetare fiind: dreptul proprietății intelectuale, în special date deschise, AI/IoT – inteligență artificială / Internet of Things, secret industrial.

Roxana Vornicu

Roxana Vornicu

Roxana Vornicu

Cercetător, King's College Londra

La următoarea sesiune de pregătire profesională din cadrul proiectului organizat la nivelul Facultății de Drept ASE o vom avea invitat special pe doamna avocat Roxana Vornicu, cercetător King’s College London care ne va prezenta tema: ”Unele consideratii privind proiectele de cercetare Horizon si Erasmus+”

Doamna Roxana Vornicu este cercetător asociat la King’s College Londra și unul dintre partenerii fondatori ai SIRBU & VORNICU LAW

La King ́s College, Roxana lucreaza pe aspecte legate de digitalizarea sectorului construcțiilor, BIM în contractele de construcții și contractele standard de constructii.

Roxana Vornicu are titlu stiintific de doctor în dreptul achizițiilor publice, obtinut cu distinctia Magna Cum Laudae în 2015 de la Universitatea din Verona, Italia, rezultatul unei activități de cercetare in 3 jurisdicții, activând ca Visiting Fellow la Institutul Britanic de Drept International si Comparat si ca Visiting Researcher la Universitatea Aix-Marseille Provence din Aix-en-Provence. In 2017 a obținut o bursa de cercetare de la Universitatea din Torino, Italia si din iunie 2019 Fellow al aceleiași Universități.

Dna Vornicu este recunoscută la nivel național și internațional pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice, dreptului construcțiilor și dreptului UE și combină excelența academică cu practica juridică timp de aproape un deceniu.

A fost expert in achiziții publice la Institutul National de Magistratura si a predat dreptul achizițiilor publice la Masterul in Dreptul Achizițiilor Publice si Parteneriate Public Private organizat de Universitatea Babes-Bolyay din Cluj.

Roxana Vornicu a publicat un număr important de articole și lucrări în reviste internaționale și peer-reviewed cu unele dintre editurile de elită din lume, inclusiv Cambridge University Press și Oxford University Press pe subiecte de dreptul UE, dreptul achizițiilor publice, dreptul construcțiilor și drept administrativ comparat.

Îi mulțumim doamnei Vornicu pentru acceptarea invitației și îi invităm pe toate cadrele didactice și studenții doctoranzi să participe activ la dezbaterile care vor urma prezentării.

Richard Bailey

Richard Bailey

Richard Bailey

Partner at Goodman Derrick LLP

Noul nostru invitat special vine din Marea Britanie să ne povesteasca la cursul de ”Contract Law” din cadrul IMBA FABIZ despre perspectiva britanică in rezolvarea litigiilor contractuale.
Richard are o experienta de peste 20 de ani in litigii complexe și de valori mari, in cadru institutional la ”Technology and Construction Court”, ”ICC arbitration” sau arbitraje ad-hoc, medieri sau alte forme de rezolvare a disputelor
El a fost implicat in litigii importante din domeniul infrastructurii, proiectelor de mediu, constructii civile sau sportive la nivel national, dar international.
Pentru mai multe informatii privind invitatul nostru:

Andrei Tomescu

Andrei Tomescu

Andrei Tomescu

Consultant Fiscal KPMG Romania

Andrei Tomescu este, în prezent, Consultant Fiscal pentru KPMG, activând în diverse arii fiscale precum impozitul pe profit, TVA, accize, prețuri de transfer, impozite de mediu, impozite la sursă și impozitul pe venitul personal; completat cu evaluări ale expunerii riscurilor privind activitatea de afaceri a clienților de audit și fiscali.
Ca parte a responsabilităților sale de zi cu zi, revizuiește și reconciliază declarații fiscale, dar și le pregătește și depune, realizând comunicarea cu Autoritatea Fiscală și alte organisme guvernamentale.
O parte din experiența sa profesională provine din activități antreprenoriale.
Andrei și-a început cariera lucrând în consultanță în acordarea de granturi UE (iunie 2014 – octombrie 2017 | în timpul studiilor de licență), unde a realizat prognoze financiare pentru diferite activități de afaceri, necesare în procesului de absorbție a fondurilor și a asistat la implementarea proiectelor de finanțare prin consilierea clienților.
Întrucât a fost expus antreprenorilor (clienți care au accesat fonduri UE), Andrei a și-a dezvoltat un simț pentru această lume și datorită faptului că a fost și este încă apicultor, a înființat o companie pe care o administrează în prezent (incepând din decembrie 2017 – | în timpul studiilor de masterat). Compania este de fapt o Cooperativă cu alți 7 membri fondatori iar principalul său domeniu de activitate este comerțul cu ridicata al mierii cu un obiectiv a deveni un exportator. În activitatea sa de zi cu zi, el este însărcinat cu raportarea generală contabilă și fiscală a societatii (adică conturi de plătit – creanțe, declarații fiscale etc.) și supravegheaza fluxul de numerar al companiei (adică transferuri bancare și diverse alte plăți). Alături de acestea, conduce negocieri contractuale și menține relația cu institușiile statului, dar și conduce ședințele Comitetului executiv.