
Patrick Sensburg

Patrick Sensburg
Prof. PhD.
Dragoș Lucian Ivan

Dragoș Lucian Ivan
Avocat
Marți, 2 mai, în cadrul cursului de Clinică judiciară, studenții noștri s-au bucurat de prezența unui nou invitat special, avocat Dragoș Lucian Ivan.
Avocat ce activează în drept penal, drept european (activitate Comisia Europeană, GROW) și drept comercial, Dragoș Lucian Ivan este și formator, cercetător științific, implicat civic prin VedemJust în proiecte de educație juridică, protecție a persoanelor vulnerabile și monitorizare a aplicării legislației. De asemenea, este autor și co-autor a mai multor publicații în domeniu, printre care 25 de articole științifice. Cu peste 9 ani de experiență în postura de cadru didactic universitar în cadrul unor universități din România și din străinătate, continuă să fie dedicat inter-disciplinarității.
Andreea Georgescu

Andreea Georgescu
Avocat
Marți, 25 aprilie, la ora 13:30, în cadrul cursului de Clinică judiciară, studenții au discutat cu dna Andreea Georgescu, avocat titular al Cabinetului de avocat „Georgescu Andreea-Teodora”
Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul litigiilor și arbitrajului, restructurare, insolvență și faliment, cu accent pe dreptul construcțiilor și imobiliar, Andreea Georgescu asistă și reprezintă clienți români și străini în probleme ce variază de la achiziționarea și vânzarea de imobile la implementarea de proiecte de dezvoltare complexe.
Deși activitatea sa se concentrează în principal pe litigii și arbitraj, Andreea a fost implicată și în proiecte de consultanță, oferind sfaturi unor companii Importante din domeniul construcțiilor în activitatea curentă a acestora. Implicarea sa a fost în probleme sensibile și controversate legate de dreptul construcțiilor și drept imobiliar, precum și de drept administrativ.
Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu
Judecător ICCJ
La Facultatea de Drept ASE, în cadrul cursurilor de Drept comercial din data de 10 și 17 ianuarie, studenții de anul al III-lea au avut oportunitatea de a o asculta pe dna judecător Nicoleta Țăndăreanu, la invitația doamnei prof. univ. dr. Camelia Stoica.
Dna. judecător are o vastă experiență profesională, atât ca judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția I civilă și Secția a II-a civilă între 2014 și 2018, dar și arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2019-prezent), formator la Institutul Național al Magistraturii (2004-prezent) și formator și membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.
Chantal Moll de Alba

Chantal Moll de Alba
Visiting Professor
Procesul de internaționalizare al Facultății de Drept ASE continuă cu prezența doamnei Chantal Moll de Alba, care va susține cursuri de Drept Antreprenorial la secția cu predare în limba engleză a Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
Doamna Chantal Moll de Alba este conferențiar universitar doctor în cadrul Universitat de Barcelona, predând discipline de drept civil și dreptul european al contractelor .
In mediul privat oferă consultanță juridică societăților și instituțiilor publice în domeniul dreptului civil, în materia dreptului imobiliar și al construcțiilor, participând de-a lungul timpului la o serie amplă de proiecte și colaborări cu diferite societăți comerciale și instituții publice. Dna Moll de Alba este Membru al Secției de Drept Civil a Baroului din Barcelona, Director de Publicații al Grupului de Diseminare Juridica, Director Academic al Masterului în Drept Internațional al ISDE/UB, Secretar al CIDDRIM (Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Dreptului Proprietății Imobiliare și Comerciale), Asociația Registratorilor de Proprietate și Comerț
Alexandru Lazăr

Alexandru Lazăr
Avocat
Procesul de internaționalizare al Facultății de Drept ASE implică și prezența unor renumite cadre didactice din străinătate la cursurile de drept organizate la secțiile cu predare in limbi străine din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
Primul invitat, care va susține activități de predare la cursul de drept antreprenorial din cadrul programului de Master in Antreprenoriat al facultății FABIZ – ASE, va fi dl. Alexandru Lazăr, avocat și cadru didactic la ESADE și la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona din Spania. De asemenea, dl. Alexandru Lazăr este membru al Academiei Regale Spaniole de Jurisprudență și Drept, în calitate de Colaborator Asociat (Real Academia Academia de Jurisprudencia y Legislación, Colaborador Asociado), iar în 2021 a fost inclus în “Best Lawyers”, categoria Franchise Law.
Cristina Sappa

Cristina Sappa
Prof.-Researcher
Un nou reputat cadru didactic străin a susținut cursuri de dreptul contractelor în cadrul Masterului Internațional de Administrarea Afacerilor al FABIZ-ASE, cu predare în limba franceză.
Profesor-cercetător la Școala de Management IÉSEG, doamna Cristina Sappa predă în italiană, franceză și engleză dreptul afacerilor și dreptul comparat al afacerilor, dreptul proprietății intelectuale, dreptul contractelor, dreptul internațional al contractelor, dreptul brevetelor, dreptul industrial.
Este doctor în Științe Juridice – Drept privat la Universitatea Paris-Sud și la Universitatea din Pavia, domeniile sale de cercetare fiind: dreptul proprietății intelectuale, în special date deschise, AI/IoT – inteligență artificială / Internet of Things, secret industrial.
Roxana Vornicu

Roxana Vornicu
Cercetător, King's College Londra
La următoarea sesiune de pregătire profesională din cadrul proiectului organizat la nivelul Facultății de Drept ASE o vom avea invitat special pe doamna avocat Roxana Vornicu, cercetător King’s College London care ne va prezenta tema: ”Unele consideratii privind proiectele de cercetare Horizon si Erasmus+”
Doamna Roxana Vornicu este cercetător asociat la King’s College Londra și unul dintre partenerii fondatori ai SIRBU & VORNICU LAW
La King ́s College, Roxana lucreaza pe aspecte legate de digitalizarea sectorului construcțiilor, BIM în contractele de construcții și contractele standard de constructii.
Roxana Vornicu are titlu stiintific de doctor în dreptul achizițiilor publice, obtinut cu distinctia Magna Cum Laudae în 2015 de la Universitatea din Verona, Italia, rezultatul unei activități de cercetare in 3 jurisdicții, activând ca Visiting Fellow la Institutul Britanic de Drept International si Comparat si ca Visiting Researcher la Universitatea Aix-Marseille Provence din Aix-en-Provence. In 2017 a obținut o bursa de cercetare de la Universitatea din Torino, Italia si din iunie 2019 Fellow al aceleiași Universități.
Dna Vornicu este recunoscută la nivel național și internațional pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice, dreptului construcțiilor și dreptului UE și combină excelența academică cu practica juridică timp de aproape un deceniu.
A fost expert in achiziții publice la Institutul National de Magistratura si a predat dreptul achizițiilor publice la Masterul in Dreptul Achizițiilor Publice si Parteneriate Public Private organizat de Universitatea Babes-Bolyay din Cluj.
Roxana Vornicu a publicat un număr important de articole și lucrări în reviste internaționale și peer-reviewed cu unele dintre editurile de elită din lume, inclusiv Cambridge University Press și Oxford University Press pe subiecte de dreptul UE, dreptul achizițiilor publice, dreptul construcțiilor și drept administrativ comparat.
Îi mulțumim doamnei Vornicu pentru acceptarea invitației și îi invităm pe toate cadrele didactice și studenții doctoranzi să participe activ la dezbaterile care vor urma prezentării.
Richard Bailey

Richard Bailey
Partner at Goodman Derrick LLP
Andrei Tomescu

Andrei Tomescu
Consultant Fiscal KPMG Romania