Conferința Internațională „Perspectives of European Business Law”

Ediția a 2-a

 17 martie 2023, sala Virgil Madgearu

 

În data de 17 martie 2023, Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București împreuna cu Asociația Română de Dreptul Afacerilor, alături de partenerii din mediul profesional, organizează a 2-a ediție a Conferinței Internaționale „Perspectives of European Business Law”.

 

Conferința abordează o serie largă de teme de actualitate din domeniul Dreptului societar european, piața unică, concurența, dreptul european al contractelor, dreptul fiscal, dreptul muncii, dreptul penal și alte domenii conexe. Ea se dorește a fi o reală platformă de dezbateri între practicieni, cercetători, doctoranzi sau cadre universitare, la aceasta putându-se înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare științifică, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile.

 

Conferința se desfășoară în format hibrid, participanții având posibilitatea de a participa atât online, pe platforma Zoom, cât și fizic, în sala Virgil Madgearu a clădirii Ion N. Angelescu. De asemenea, conferința va fi transmisă în direct pe canalele social media ale Facultății de Drept ASE și ale partenerilor.

 

Conferința Internațională „Perspectives of European Business Law” se bucură de prezența unor specialiști de renume din afara țării, care vor lua cuvântul în deschiderea Conferinței în calitate de key note speakers:

 

Roberto Panetta este specializat în consultanță în probleme de drept civil și contracte interne și internaționale, inclusiv achiziții private și construcții, acorduri de restructurare, acorduri de servicii, arbitraj comercial intern și internațional. Activitatea sa profesională se îmbină cu cea didactică, fiind lector universitar în cadrul Universității Bocconi, Milano, disciplina Drept civil, aria contractelor. Din anul 2020, domnul Roberto Panetta este vicepreședinte al Societății Europene de Dreptul Construcțiilor, membru permanent al Consiliului și secretar general al Societății Italiene de Dreptul Construcțiilor.

 

Chantal Moll de Alba, conferențiar universitar în cadrul Universitat de Barcelona, oferă consultanță juridică societăților și instituțiilor publice în domeniul dreptului civil, în materia proprietăților imobiliare și a dreptului construcțiilor, participând de-a lungul timpului la o serie amplă de proiecte și colaborări cu diferite societăți comerciale și instituții publice. A fost Membru al Secției de Drept Civil a Baroului din Barcelona, Director de Publicații al Grupului de Diseminare Juridica, Director Academic al Masterului în Drept Internațional al ISDE/UB, Secretar al CIDDRIM și multe altele.

 

Geraud Sajust de Bergues de Escalup este expert in afaceri juridice la Ministerul francez al Afacerilor Externe și Membru al Consiliului de Stat al Franței și fost Agent Guvernamental al Franței pe lângă Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

 

Lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din următoarele publicații:

 • Revista „Dreptul” – cea mai veche revistă de drept din România, cunoscută la nivel național și internațional (indexată BDI în Ebsco, CEEOL)
 • Tribuna Juridică, indexată în Web Of Science Clarivate Analytics (Thomson Reuters) și Scopus.
 • European Business Law Journal – publicația conferinței – care se va lansa cu ocazia acestei ediții
 • Revista „Curierul fiscal” – publicată de Editura C.H. Beck, indexată BDI (Ebsco, Heinonline)
 • Revista Română de Drept al Afacerilor, publicată de Wolters Kluwer România

 

Pentru mai multe detalii cu privire la înscriere și la desfășurarea conferinței, vă invităm să consultați site-ul: europeanbusinesslaw.rsbl.ro

Conferința internațională „Perspectives in Banking and Financial Law” – ediția a XVI-a

 

Data: 12 mai 2023, începând cu ora 10:00.

Locație: Participare fizică în Aula Manga – Academia de Studii Economice din București

Deschiderea Conferinței va fi transmisă live pe canalele online ale Facultății de Drept din cadrul ASE, dar și pe cele ale partenerilor Wolters Kluwer și Juridice.ro

Facultatea de Drept a Academiei de Studii Economice din București împreună cu Societatea Europeană de Drept Bancar și Financiar – România, Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Bancar și Financiar, Asociația Română a Băncilor și Societatea Română de Dreptul Afacerilor, cu participarea reprezentanților principalelor organizații profesionale din domeniu și oficiali români, organizează cea de-a 16-a ediție a Conferinței internaționale „Perspectives in Banking and Financial Law”.

Conferința oferă oportunitatea tuturor celor interesați de domeniul bancar, drept financiar și tehnologie (FinTech) să discute și să dezbată idei si viziuni privind evoluția tehnologică și impactul acesteia asupra mediului financiar-bancar precum și modalitățile de gestionare a
provocărilor momentului în domeniul bancar.

La eveniment vor participa reprezentanți ai principalelor organizații profesionale din domeniu și  oficiali români din sistemul public alături de practicieni, cercetători și cadre universitare din tara și străinătate, interesați de dreptul bancar, financiar și Fintech.

Participarea este gratuită!

Lucrările conferinței vor fi publicate într-una dintre revistele partenere:
– Revista „Dreptul” – revistă indexată BDI, publicată de Uniunea Juriștilor din România
– European Business Law Journal – revistă indexată BDI
– Curier fiscal – revistă indexată BDI, publicată de Editura C.H. Beck
– Revista Română de Drept al Afacerilor, revistă indexată BDI, publicată de Wolters Kluwer

Date importante:

30 aprilie 2023 înregistrarea lucrării cu titlu și rezumat la adresa de e-mail:
romanianbusinesslaw@gmail.com, decanat@drept.ase.ro

5 mai 2023 trimiterea textului integral al lucrării științifice

9 mai 2023 confirmarea acceptării lucrării pentru a fi susținută în cadrul conferinței

Detalii cu privire la înscriere găsiți pe site-ul conferinței: http://bankingfinanciallaw.rsbl.ro

Conferința Internațională “Perspectives of Construction Law”, ediția a VI-a

28 octombrie 2022ora 10

Sala Virgil Madgearu a Academiei de Studii Economice din București

A VI-a ediție a Conferinței Internaționale “Perspectives of Construction Law” este organizată de către Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Asociația Română de Dreptul Construcțiilor, în data de 28.10.2022, începând cu ora 10, în sala Virgil Madgearu a Academiei de Studii Economice din București.

Evenimentul iși propune să abordeze subiecte relevante în context național, dar și european, printre care evoluția principalelor forme de contracte utilizate și a controverselor izvorâte din acestea, metode alternative de soluționare a disputelor în domeniul construcțiiilor, accesul la finanțare, evoluția tehnologică și impactul acesteia asupra marilor proiecte de investiții, mediului de business, precum și a altor domenii conexe de interes pentru practicieni.

Conferința va beneficia de prezența unor speakeri internaționali, cât și a unor apreciați specialiști de dreptul construcțiilor din România, membri ai mediului academic, dar și reputați practicieni precum și factori de decizie din domeniu, care vor împărtăși opinii despre aspectele de noutate legislativă și din sfera tehnologiei, cu impact în sectorul construcțiilor și investițiilor de infrastructură.

Conferința va fi organizată în format hibrid și va fi transmisă în direct pe canalele social media ale Facultății de Drept și ale partenerilor.

Toate lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din publicațiile Conferinței indexate BDI.

Toate lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din publicațiile Conferinței indexate BDI:
– Volumul conferinței, în limba engleză, publicat la Editura ASE
– Romanian Construction Law Review
– Revista Dreptul
– European Business Law Journal

Pentru înscrieri vă invităm să accesați site-ul Asociației Române de Dreptul Construcțiilor: http://rscl.ro/inregistrare/

Pentru orice detalii și informații adiționale nu ezitați a ne contacta pe adresele de e-mail: office@rscl.ro & romanianscl@gmail.com.

Conferința Internațională „Perspectives of Business Law”, Ediţia a 12-a

18 noiembrie 2022, ora 10:00

Sala Virgil Madgearu

În data de 18 noiembrie 2022, Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, în parteneriat cu Asociația Română de Dreptul Afacerilor, precum și alături de partenerii noștri din mediile profesionale ale dreptului au plăcerea să vă invite la cea de-a 12-a ediție a Conferinței Internaționale „Perspective ale Dreptului Afacerilor”.

Conferința abordează o serie largă de teme interesante din domeniul Dreptului societar, Drept financiar și fiscal, Drept bancar, Dreptul penal al afacerilor, Dreptul muncii, Dreptul concurenței, Protecția consumatorului și Drept civil și processual civil, dar și Drept public.

Conferința se dorește a fi o reală platformă de dezbateri între practicieni, cercetători, doctoranzi sau cadre universitare, la aceasta putându-se înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare științifică, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile. Participarea în calitate de speaker sau auditor este gratuită, conferința neavând o taxă de înregistrare.

Conferința Internațională „Perspective ale Dreptului Afacerilor” va fi transmisă și live pe canalele online ale Facultății de Drept din cadrul ASE, dar și pe cele ale partenerilor, Wolters Kluwer și Juridice.ro

Partenerii media ai conferinței sunt

Asociatia Română de Dreptul Afacerilor

Editura C.H. Beck

Editura Universul Juridic

Wolters Kluwer 

Juridice.ro

Lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din următoarele publicații:

 • Revista „Dreptul” – cea mai veche revistă de drept din România, cunoscută la nivel național și internațional (indexată BDI în  Ebsco, CEEOL)
 • Tribuna Juridică, indexată în Web Of Science Clarivate Analytics (Thomson Reuters) și Scopus.
 • Romanian Business Law Review numărul 2/2022 
 • Revista „Curierul fiscal” – publicată de Editura C.H. Beck, indexată BDI (Ebsco, Heinonline)
 • Revista Română de Dreptul Afacerilor, publicată de Wolters Kluwer
 • Conference Proceedings volume under the Bucharest University of Economic Studies Publishing House

Lucrările pot fi înregistrate în cadrul Conferinței în cadrul uneia dintre următoarele secțiuni:

 1. Drept societar
 2. Dreptul muncii
 3. Drept penal al afacerilor
 4. Drept financiar și fiscal
 5. Drept civil și procesual civil
 6. Drept public

Termene:

 • 5 noiembrie 2022: trimiterea formularului de participare, completat cu titlul și rezumatul lucrării care va fi susținută la conferința, 
 • 10 noiembrie 2022: trimiterea textului integral al lucrării științifice
 • 15 noiembrie 2022: confirmarea lucrărilor care vor fi susținute în cadrul Conferinței.

 

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați site-ul conferinței europeanbusinesslaw.rsbl.ro