Editorial Committee

Iulia-Alexandra Didu

Iulia-Alexandra Didu

Redactor șef

Iulia Didu, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Drept ASE și studentă masterand în cadrul programului Internațional Master în Business Administration, în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, este pasionată de cercetarea științifică și de scrierea academică încă din primul an de Facultate, pasiune ce s-a concretizat prin participarea la multiple competiții studențești și sesiuni științifice de cercetare. A urmat cursuri de formare în acest domeniu atât în perioada liceului, cât și în Facultate. A publicat, în calitate de coautor, articole premiate în cadrul sesiunilor de comunicare, printre care se numără “Problemele juridice apărute în urma utilizării Inteligenței Artificiale” și “Smart Contracts și tehnologia Blockchain. Analiză comparativă asupra legalității modului de aplicare la nivelul Uniunii Europene, României, Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii”. Domeniile de interes pe partea de cercetare științifică sunt: Dreptul concurenței, Drept societar european și Piața unică digitală.

Maria-Georgiana Enache

Maria-Georgiana Enache

Editor

Maria Enache este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Drept ASE, dar și absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine. Pe parcursul anilor de studiu, Maria a participat la numeroase competiții, evenimente și sesiuni studențești de cercetare științifică, dezvoltându-și astfel aptitudinile și pasiunea pentru scrierea științifică. A publicat, în calitate de co-autor, articole premiate în cadrul sesiunilor de comunicare, printre care se numără “Problemele juridice apărute în urma utilizării Inteligenței Artificiale” și “Smart Contracts și tehnologia Blockchain. Analiză comparativă asupra legalității modului de aplicare la nivelul Uniunii Europene, României, Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii”. 

Miruna-Alexandra Popescu

Miruna-Alexandra Popescu

Editor

Miruna Popescu este studentă în anul al III-lea în cadrul Facultății de Drept ASE, dar și absolventă atât a unui program de licență, cât și de masterat în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine.
Încă din primul an de facultate, Miruna s-a implicat în activitatea de cercetare știintifică, participând la competiții studențești axate pe scriere academică și reușind să obțină numeroase distincții, inclusiv premiul pentru cel mai bun eseu la categoria de concurs corporate/M&A la concursul „law, sweet law” organizat de firma de avocatura Schoenherr și Asociații SCA. O parte dintre articolele sale
au fost publicate pe site-uri de specialitate, precum Juridice.ro, printre acestea regăsindu-se titluri precum „UCMR-ADA – Dreptul de autor și aprigele dispute pe care le-a generat în domeniul muzical” sau „Traficul de ființe umane – Sclavia modernă”.