Andrei Tomescu

Andrei Tomescu

Consultant Fiscal KPMG Romania

Andrei Tomescu este, în prezent, Consultant Fiscal pentru KPMG, activând în diverse arii fiscale precum impozitul pe profit, TVA, accize, prețuri de transfer, impozite de mediu, impozite la sursă și impozitul pe venitul personal; completat cu evaluări ale expunerii riscurilor privind activitatea de afaceri a clienților de audit și fiscali.
Ca parte a responsabilităților sale de zi cu zi, revizuiește și reconciliază declarații fiscale, dar și le pregătește și depune, realizând comunicarea cu Autoritatea Fiscală și alte organisme guvernamentale.
O parte din experiența sa profesională provine din activități antreprenoriale.
Andrei și-a început cariera lucrând în consultanță în acordarea de granturi UE (iunie 2014 – octombrie 2017 | în timpul studiilor de licență), unde a realizat prognoze financiare pentru diferite activități de afaceri, necesare în procesului de absorbție a fondurilor și a asistat la implementarea proiectelor de finanțare prin consilierea clienților.
Întrucât a fost expus antreprenorilor (clienți care au accesat fonduri UE), Andrei a și-a dezvoltat un simț pentru această lume și datorită faptului că a fost și este încă apicultor, a înființat o companie pe care o administrează în prezent (incepând din decembrie 2017 – | în timpul studiilor de masterat). Compania este de fapt o Cooperativă cu alți 7 membri fondatori iar principalul său domeniu de activitate este comerțul cu ridicata al mierii cu un obiectiv a deveni un exportator. În activitatea sa de zi cu zi, el este însărcinat cu raportarea generală contabilă și fiscală a societatii (adică conturi de plătit – creanțe, declarații fiscale etc.) și supravegheaza fluxul de numerar al companiei (adică transferuri bancare și diverse alte plăți). Alături de acestea, conduce negocieri contractuale și menține relația cu institușiile statului, dar și conduce ședințele Comitetului executiv.