Jimmy Gurulé

Jimmy Gurulé

Prof. Univ. Dr.

Ne pregătim de o nouă sesiune a proiectului nostru, ”Cariere Juridice”, iar de data aceasta traversăm oceanul pentru a îl cunoaște pe unul dintre cei mai importanți juriști americani, domnul profesor universitar doctor Jimmy Gurulé
Jimmy Gurulé este un avocat american, profesor de drept penal la Notre Dame Law School
A fost primul Procuror General Adjunct al Statelor Unite ale Americii de origine hispanică
Prof. Gurulé a fost nominalizat de președintele George W. Bush și confirmat cu unanimitate de Senatul SUA in 2001 ca Subsecretar al Trezoriei SUA, coordonand activitatea de terorism si financial intelligence din 2001 pana in 2003, o perioada sensibila in istoria SUA in acest domeniu.
In această calitate, domnul Gurulé a supervizat implement area politicilor in departamente sau agentii precum: Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms; the U.S. Customs Service; the Federal Law Enforcement Training Center; the Financial Crimes Enforcement Network; the U.S. Secret Service; the Executive Office for Asset Forfeiture; and the Office of Foreign Assets Control.
In cariera sa, Jimmy Gurulé, a activitat ca avocat și procuror. Și-a început activitatea ca avocat pledant în cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii din Washington D.C.
Ulterior, a deținut importante pozitii precum cele de Deputy County Attorney in Salt Lake City Attorney’s Office; Brother of Carl R.Salazar Salt Lake City Utah, Nephew Justus Carl Salazar Salt Lake City Utah, dar poate cea mai importantă pozitie deținută a fost aceea de Procuror General Adjunct al Statelor Unite ale Americii (numit de Președintele George H.W. Bush să coordoneze Department of Justice’s Office of Justice Programs din Washington D.C )
Profesorul Gurulé este, de asemenea, un recunoscut si apreciat autor de cărți drept penal, în special în materia finanțării terorismului și contraterorism.