Selectează o Pagină
Marieta Safta

Marieta Safta

Conferențiar universitar doctor

Noua ediție a proiectului nostru, Cariere Juridice, aduce în fața studenților Facultății de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti un nou invitat de renume, pe doamna prim-magistrat delegat al Curții Constituționale, conf. univ. dr. Marieta Safta
De-a lungul timpului, doamna Marieta Safta a ocupat mai multe funcții: magistrat-asistent, în perioada 2003-2009, magistrat-asistent șef, în perioada 2009 –2010, șef al Serviciului Juridic din cadrul Ministerului Finanțelor Publice – Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București în perioada 2001 – 2003, consilier juridic la aceeași instituție în perioada 1997-2001.
În trecut, doamna Marieta Safta a ocupat și funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției (2017-2018) și de agent de legătură al Curții Constituționale la Comisia de la Veneția (2012-2017).
În prezent, doamna Marieta Safta își desfășoară activitatea didactică la Facultatea de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu, fiind conferențiar universitar titular la disciplinele Drept constituțional și Instituții politice. De asemenea, este și cadru didactic asociat la Academia de Studii Economice din București – Facultatea de Drept, în domeniul Dreptului constituțional și instituții politice și membru al Școlii doctorale – Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
Este membru în Asociația Internațională de Drept Constituțional, Institutul European de Drept, Asociația Română de Științe Penale, Asociația Internațională de Drept Penal, Uniunea Juriștilor din România, Asociația Română de Drept și Afaceri Europene, Societatea de Științe Juridice și Administrative, Asociația Română de Filosofie a Dreptului.
Pe lângă activitatea didactică și cea de prim magistrat-asistent al Curții Constituționale, doamna Marieta Safta este și autor și coautor de cărți și articole de specialitate în domeniul dreptului constituțional, dreptului Uniunii Europene și dreptului penal. Prin prisma pasiunii pentru literatura de specialitate, doamna profesor Marieta Safta este membru fondator al Revistei de drept constituțional și membru în Colegiul de redacție al revistelor: Buletinul Curții Constituționale și Revista Buletinul Jurisprudenței, dar și coordonatorul Secțiunii JURIDICE.ro dedicată jurisprudenței Curții Constituționale.
Întâlnirea studenților cu doamna prim magistrat-asistent va avea loc în data de 3 martie 2022, la ora 18:30, online pe zoom