Programul Instituțional de Formare Continuă în Domeniul Cercetării Științifice

 MODULUL 1 

octombrie – decembrie 2022

 

 

Începutul Programului Insituțional de Formare Continuă în Domeniul Cercetării Științifice o aduce în fața dumneavoastră pe doamna Alina Irimia.

Alina Irimia este coordonatoarea Open Science Knowlesge Hub Romania (OSKH) și lucrează de peste 10 ani ca expert în planificare strategică în cadrul Agenției Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării și Inovării (UEFISCDI), contribuind la dezvoltarea de politici pentru cercetare și inovare.

S-a implicat în activități legate de știința deschisă în ultimii 6 ani, colaborând cu inițiative și organizații internaționale precum OpenAIRE, RDA, Science Europe, CoNOSC.

În 2016 a fost consilier la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe probleme de știință deschisă, iar, în prezent, coordonează procesul dezvoltării cadrului strategic pentru open science în România, concretizat în Cartea Verde a Tranziție către știința deschisă. Alina Irimia este, de asemenea, expert în politici în open science la Catedra UNESCO pentru Politici în Știință și Inovare de la SNSPA.

Modulul susținut de Alina Irimia are loc pe data de 24 octombrie, la ora 16.00.