Nicușor Halici

Nicușor Halici

Deputat

Nicușor Halici este deputat în Parlamentul României, aflat la al doilea mandat.

De formare jurist, a absolvit cursurile Facultății de Drept a Universității Titu Maiorescu, urmând mai apoi un master de Dreptul Afacerilor la aceeași universitate.

Nicușor Halici și-a început cariera politică ca și secretar de comună în cadrul Primăriei Comunei Păulești din Județul Vrancea, avansând mai apoi ca în cadrul Consiliului Județean Vrancea și devenind în 2014 Prefect al Județului natal, Vrancea.

Halici are o vastă experiență profesională în administrația publică, ocupând mai multe posturi de conducere în diverse instituții publice, dar și în Agenții de Dezvoltare Regionale.

În 2016 obține primul mandat în calitate de deputat în Parlamentul României, unde participă la două comisii importante: Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale și Comisia juridică, de disciplină și imunități.

Din 2017 devine Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, poate cea mai complicată și mai importantă Comisie din Parlament.

Ca activitate în mandatul anterior, acesta a făcut parte din Comisiile speciale comune între Camera Deputaților și Senat ce au fost însărcinate cu sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, precum și din Comisa pentru elaborarea Codului administrativ. 

În vechea legislatură, a fost unul dintre cei mai activi deputați, propunând 69 de proiecte legislative dintre care 32 au fost promulgate ca legi.

În 2020, Nicușor Halici a fost reales ca deputat al județului Vrancea, fiind vicelider al grupului parlamentar din care este parte.

În prezent, este vicepreședinte al Comisiei juridice și membru al Comisiei pentru constituționalitate din Camera Deputaților.

Ne bucurăm de prezența dânsului în cadrul proiectului nostru și îl așteptăm cu entuziasm!