Selectează o Pagină
Roxana Vornicu

Roxana Vornicu

Cercetător, King's College Londra

La următoarea sesiune de pregătire profesională din cadrul proiectului organizat la nivelul Facultății de Drept ASE o vom avea invitat special pe doamna avocat Roxana Vornicu, cercetător King’s College London care ne va prezenta tema: ”Unele consideratii privind proiectele de cercetare Horizon si Erasmus+”

Doamna Roxana Vornicu este cercetător asociat la King’s College Londra și unul dintre partenerii fondatori ai SIRBU & VORNICU LAW

La King ́s College, Roxana lucreaza pe aspecte legate de digitalizarea sectorului construcțiilor, BIM în contractele de construcții și contractele standard de constructii.

Roxana Vornicu are titlu stiintific de doctor în dreptul achizițiilor publice, obtinut cu distinctia Magna Cum Laudae în 2015 de la Universitatea din Verona, Italia, rezultatul unei activități de cercetare in 3 jurisdicții, activând ca Visiting Fellow la Institutul Britanic de Drept International si Comparat si ca Visiting Researcher la Universitatea Aix-Marseille Provence din Aix-en-Provence. In 2017 a obținut o bursa de cercetare de la Universitatea din Torino, Italia si din iunie 2019 Fellow al aceleiași Universități.

Dna Vornicu este recunoscută la nivel național și internațional pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice, dreptului construcțiilor și dreptului UE și combină excelența academică cu practica juridică timp de aproape un deceniu.

A fost expert in achiziții publice la Institutul National de Magistratura si a predat dreptul achizițiilor publice la Masterul in Dreptul Achizițiilor Publice si Parteneriate Public Private organizat de Universitatea Babes-Bolyay din Cluj.

Roxana Vornicu a publicat un număr important de articole și lucrări în reviste internaționale și peer-reviewed cu unele dintre editurile de elită din lume, inclusiv Cambridge University Press și Oxford University Press pe subiecte de dreptul UE, dreptul achizițiilor publice, dreptul construcțiilor și drept administrativ comparat.

Îi mulțumim doamnei Vornicu pentru acceptarea invitației și îi invităm pe toate cadrele didactice și studenții doctoranzi să participe activ la dezbaterile care vor urma prezentării.