Colegiul Editorial

Liviu BEJENARU – REDACTOR ȘEF

Cu un interes deosebit pentru cercetare în domeniul Dreptului, Liviu aduce un plus de valoare echipei Arena Iuris prin experiența acumulată în urma publicării de articole pe site-uri de specialitate, participarea la traininguri și susținerea lucrărilor în cadrul conferințelor studențești, competițiilor și sesiunilor de comunicări științifice. Domeniile care prezintă interes pentru Liviu sunt Dreptul civil, Dreptul comercial, Arbitrajul și Drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Se implică în mod constant în activitățile de cercetare desfășurate la nivelul Facultății, dar și la concursuri la nivel internațional 

În calitate de redactor-șef al revistei, motivația principală stă în dezideratul de a spori interesul studenților pentru cercetare și creșterea recunoașterii revistei în latura publicistică a Dreptului.

 

 

 

 

 

Iulia – Alexandra DIDU – SECRETAR

Iulia Didu, studentă în anul al II-lea, este pasionată de cercetarea științifică și de scrierea academică încă din primul an de Facultate, pasiune ce s-a concretizat prin participarea la multiple competiții studențești și sesiuni științifice de cercetare. A urmat cursuri de formare în acest domeniu atât în perioada liceului, cât și în Facultate. A publicat articole premiate în cadrul sesiunilor de comunicare, printre care se numără “Problemele juridice apărute în urma utilizării Inteligenței Artificiale” și “Smart Contracts și tehnologia Blockchain. Analiză comparativă asupra legalității modului de aplicare la nivelul Uniunii Europene, României, Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii”. Domeniile de interes pe partea de cercetare științifică sunt: Dreptul concurenței, Drept societar european și Dreptul noilor tehnologii.

În calitate de secretar, Iulia își propune să promoveze și să sporească interesul pentru cercetarea științifică în rândul studenților.

 

Karina – Antonia CARAMIHAI – EDITOR

Karina Caramihai este studentă în anul al II-lea în cadrul Facultății de Drept ASE. Pasiunea sa pentru scris este veche, în trecut ocupând funcția de redactor sau de copywriter în cadrul mai multor structuri. Și-a îmbunătățit constant tehnica de redactare, participând la diferite cursuri de formare. În prezent, se bucură de faptul că face parte din Comitetul editorial al Revistei Arena Iuris, echipă care poate îmbina perfect trei piloni fundamentali, ethos, pathos și logos.

Aceasta își propune să promoveze în rândul studenților dorința de cercetare, de analiză și de scriere, esențială, după părerea sa, pentru orice viitor jurist.

Alina – Florentina FASOLE – EDITOR

Studentă la Facultatea de Drept a Academiei de Studii Economice din București, Alina Fasole a manifestat încă de la începutul parcursului său universitar un interes deosebit pentru activitatea de cercetare juridică. Cu sprijinul activ al cadrelor didactice, aceasta a participat la mai multe competiții de cercetare și comunicări științifice, reușind să se remarce la câteva dintre acestea. 

Dorind să insufle pasiunea pentru cercetarea juridică și celorlalți studenți ai Facultății de Drept, aceasta a îmbrățișat cu mult drag ideea unei reviste studențești, implicându-se activ alături de ceilalți membri în conturarea proiectului. Arena Iuris este un proiect al studenților, dar și o oportunitate a acestora de a descoperi și de a fi descoperiți!

 

Casiana LOGEL – EDITOR

Cercetarea științifică și redactarea articolelor de specialitate reprezintă primele demersuri în concretizarea evoluției unui viitor jurist de succes. 

Studentă la drept a cărei primă pasiune a fost scrisul, principalul deziderat al Casianei Logel în această calitate este orientarea spre noi perspective în ceea ce privește cercetarea științifică și căutarea a noi mijloace de redactare a lucrărilor de specialitate într-o manieră unitară, dar în permanență actualizată.

Alături de membrii echipei editoriale, urmărește să aducă în prim-plan perseverența, creativitatea și profesionalismul studenților, animați de dorința de a face cunoscută performanța activității în cadrul cercetării și redactării științifice în contextul revistei de specialitate Arena Iuris.

 

Alexandra – Maria SILION – EDITOR

Din anul I de facultate a început să scrie articole de specialitate, să participe la competiții științifice studențești sau de cercetare. Prin intermediul facultății a participat la training-uri de cercetare, iar în ultimul timp se implică în oportunitățile pe care le găsește în acest domeniu (a finalizat un curs de cercetare juridică, iar în prezent urmează un curs de scriere juridică, ambele cu durată de câteva luni). 

Fiind studentă la drept, știe cât de greu este să găsească o editură unde să publice lucrările pe care le scrie, o editură care acceptă materiale și de la studenți, aceștia aflându-se încă în etapa de dezvoltare din acest punct de vedere. Vede potențial în echipa revistei Arena Iuris și își dorește ca prin aceasta să faciliteze accesul studenților la o revistă care va ajunge de renume în scurt timp.

 

Claudia Ana-Maria STANCIU – EDITOR

Claudia Stanciu este studentă în anul III în cadrul Facultății de Drept din cadrul ASE București și reprezentantă a studenților în Consiliul Facultății și în Senatul Universitar al Academiei de Studii Economice din București. 

Cu o experiență de peste 3 ani în activitatea de cercetare științifică, Claudia a primit numeroase distincții în cadrul sesiunilor de comunicări științifice organizate în cadrul facultății și a publicat multiple articole de specialitate în domeniul juridic pe Juridice.ro și Avocatoo, precum ”Promoțiile în mediul online”, ”Publicitatea înșelătoare”, ”Inteligența artificială și impactul ei asupra domeniului juridic” etc.